Každý správný kuchař ví, že bez kvalitního krájecího prkénka se neobejde.
I když existují krájecí a servírovací prkénka plastová, skleněná nebo keramická, nejlepším materiálem pro opravdu dobré krájecí prkénko je dřevo.
Dřevěné prkénko – nejlepší volba pro krájení, řezání, porcování i naklepávání
Již zmíněná skleněná či plastová krájecí prkénka se sice snadněji udržují, ale dřevěné prkénko je na řezání a krájení přeci jen nejlepší.
Porcování masa nebo krájení zeleniny i tvrdých surovin na dřevěné destičce je šetrnější k nožům, dřevo netupí jejich ostří.
Prkénko je praktičtější i při naklepávání masa paličkou.
Prkénko z bukového dřeva je sázka na jistotu
Dřevěná prkénka se vyrábějí z různých druhů dřeva, my jsme při výrobě prkénka G21 použili dřevo bukové pro jeho skvělé vlastnosti.
Na rozdíl od dřeva dubového v sobě bukové dřevo nemá hořkost, která by se mohla přenést na potraviny, ani se nedá tak snadno znečistit a zabarvit, jako je tomu například u dřeva jasanového nebo lipového.
Bukové prkénko je chuťově neutrální, tvrdé a odolné i správně hutné.
Drážka po obvodu prkénka G21
Servírovací a krájecí prkénko G21 má po obvodu praktickou drážku, která zabraňuje stékání šťávy z podávaných jídel nebo krájených surovin.
Klín při jídle ani kuchyňskou linku při přípravě si tak nezašpiníte.
Jak pečovat o dřevěná krájecí prkénka
Aby vám dřevěné prkénko vydrželo co nejdéle, nemyjte je v myčce ani nečistěte saponáty.
Při správné péči budete mít dřevěné prkénko v perfektním stavu i bez použití chemie.
Stačí, když prkénko po každém použití opláchnete a necháte oschnout, krájecí desku můžete také vyčistit citronovou šťávou nebo octem.
Dobré je dřevěné prkénko čas od času naolejovat rostlinným nebo minerálním olejem, aby dřevo nepřesychalo.
TIP: Před krájením krvavého masa můžete dřevěné prkénko namočit.
Krev a šťáva z masa se nebudou do dřeva tak snadno vsakovat.
Parametry
Materiál
Dřevo
Model
G21 635431
Distribuce
CZ
Rozměr
30 x 1,9 x 20 cm
Video k produktu Prkénko servírovací G21 buk 300 x 200 x 19 mm