Pro zdravé vaření s plnou a dokonalou chutí i vůní potravin použijte pomalý vařič Sous vide G21 Akura s WiFi ovládáním přes mobilní aplikaci s recepty.
Vyberte recept, připravte suroviny a odešlete pokyn – čas i teplotu vaření už si vařič sous vide Akura nastaví sám.
Sous-vide vaření se stalo symbolem dokonalosti. Proč?
Připravit správně i tak zdánlivě jednoduchá jídla, jako je třeba vejce naměkko nebo steak, není vůbec tak snadné, jak se na první pohled zdá.
Díky metodě sous-vide neboli vaření ve vakuu se vám podaří připravit delikátní pokrmy, za které byste si i v nejlepších restauracích pořádně připlatili.
Úžasný šťavnatý steak – při vaření ve vakuu si maso zachová nádhernou přirozenou texturu, bude uvnitř šťavnaté a jemné.
Pak už je jen dokončíte na pánvi podle vlastní chuti.
Medium, rare, well done?
Se sous-vide vařením máte správně udělané steaky na jistotu.
Sous-vide oceníte při přípravě jakéhokoliv masa, ať už jde o drůbeží, vepřové, hovězí nebo rybí.
Zelenina bude i po přípravě jemná a aromatická chutí i vůní.
„Na hniličku” uvařené vejce už nebudete muset krájet na plátky a ovocný dezert vás vrátí do léta.
Co je sous-vide vaření
Vaření ve vakuu neboli sous-vide vaření je pomalé vaření při nižších teplotách, než je teplota bodu varu.
Suroviny pro sous-vide přípravu jídel se zavakuují do fólie, takže všechny zdravé látky, živiny a vitamíny, stejně jako plná vlastní chuť i vůně, zůstanou zachovány a nezničí se vysokými teplotami.
Při pomalém sous-vide vaření dochází jen k minimálním změnám v upravované potravině a její maximální přirozená chuť zůstává.
Tím, že je surovina zpracovávána v neprodyšných a uzavřených obalech, nedochází k žádnému výluhu do vody nebo odparu těkavých senzorických látek.
S tím dále souvisí také nízký úbytek hmotnosti.
Teplota se pohybuje níže než u ostatních kulinárních úprav, což má za následek nižší degradaci nutričních látek.
Hermetické uzavření bez přístupu vzduchu funguje jako prevence proti aerobním mikroorganismům, které by mohly potravinu zničit.
Zajímavost: V roce 1974 přišel šéfkuchař George Pralus na to, že zabalení foie gras do plastového sáčku pomáhá jídlu zachovat původní vzhled, pokrm pak zbytečně neztrácí nadměrné množství živin a má lepší strukturu.
Tehdy pracoval pro restauraci Troisgros (Pierre a Michel Troisgros) ve francouzském Roanne, do které od té doby začaly proudit davy lidí.
Sous-vide vaření začali naplno využívat francouzští kuchaři, postupně se vaření ve vakuu rozšířilo přes michellinské restaurace.
Dnes díky sous-vide vařiči G21 Akura můžete objevit kouzlo vakuového vaření i vy a dopřát si tak dokonale připravená menu.
Sous-vide G21 Akura
Ponorný pomalý vařič G21 Akura pro vaření ve vakuu je připraven pro každodenní bezpečné použití a vyladěný do nejmenších detailů.
Masivní tělo se skládá ze dvou částí – ponorná nerezová část s vnitřní varnou spirálou a vrchní část z odolného plastu s elektronikou a dotykovým displejem.
K hrnci se sous-vide G21 Akura připevní svorkou/klipsem.
Displej G21 Akura
Na dotykovém displeji sous-vide vařiče G21 Akura vidíte zvolenou teplotu a dobu vaření/čas, zbývající do konce zvoleného programu.
Vše ovládáte buď pomocí pouhých pěti dotykových plošek/tlačítek nebo přes mobilní aplikaci G21 Smart Home.
Aplikace G21 Smart Home s recepty pro G21 Akura
Mobilní apka G21 Smart Home pro sous-vide G21 Akura je ve verzi pro chytré telefony s operačním systémem Android a iOS.
Aplikace i recepty v ní jsou v českém jazyce a Instalace je absolutně snadná – z krabice nebo manuálu pro G21 Akura si naskenujete QR kód a můžete začít vybírat recepty.
Podle zvoleného receptu pak jen připravíte suroviny a jediným kliknutím potvrdíte start, zbytek zajistí G21 Akura.